Greet en Meet

Meet & Greet zit op de hoek van de Hansenstraat en de Raamstraat in Leiden. Voor de kenners: ooit was daar de Winkel van Bram. Het idee van Meet en Greet is ontstaan tijdens Leiden in Dialoog twee jaar geleden: Boven heeft Greet Meesters haar werkruimte. Beneden is de oude winkel drie jaar geleden omgebouwd tot een gezellige ruimte waar de buurt elkaar ontmoet en die je ook kan huren voor workshops en trainingen. Elke woensdagochtend om 9.00 uur is er voor de buurt de ‘Pittige Koffie’.

Als ik aan kom fietsen staat Ilse (@7thilly) voor de deur. Ze werkt veel met Greet samen. Samen ontwikkelen ze ondermeer Pittige Trainingen voor in het onderwijs. Greet zet ons gelijk aan het werk met het opvouwen van een tentzeil dat gebruikt is voor de burendag afgelopen weekeind. Dat doen we enthousiast en een fietser uit de Raamstraat kan er gelukkig nog net omheen.

Tijdens de koffie hebben we gelijk een interessant gesprek over de kinderopvangorganisaties die door de Estrogroep overgenomen zijn. Heel actueel in verband met het nieuws over advies van de GGD om in Amsterdam 8 kinderopvangorganisaties te sluiten. We vragen ons af waarom de overheid bij de privatisering van kinderdagverblijven niet een betere manier heeft kunnen vinden om te borgen dat de kwaliteit op pijl blijft. De overheidsgelden die ooit in de kinderopvang zijn geïnvesteerd, verdwijnen nu. Kwalitatief goede kinderopvang maakt zelden winst, zeker in deze tijd, maar de investeringsmaatschappij achter Estro, stuurt wel op winstmaximalisering.

Na deze Pittige Koffie, gaan we aan het werk. Ilse en Greet zetten boven een training in elkaar en ik werk aan een presentatie. Net als ik om een uur naar boven wil roepen: ‘Zijn jullie nog niet toe aan lunch?!’ komt Greet naar beneden. Ik haal kaas en met z’n drieën zetten we onze gesprekken voort. De lunchvraag is: ‘Hoe krijgt Meet & Greet meer huurders?’ Ik wordt gelijk enthousiast. Het lijkt mij niet zo moeilijk, zo’n leuke ruimte, waarbij de ‘huurbaas’ het niet kan laten om creatief met je mee te denken. Interesse? Kosten zijn 50 euro per dagdeel: info@greetmeesters.nl http://www.greetmeesters.nl/

Twitter @ilonkaac