Met tekenen maak je elk evenement interessanter.

Ken je dat? Je gaat naar een bijeenkomst, eigenlijk om te netwerken. Maar tussen de pauzes door zijn er zeer interessante sprekers. Zittend in een zaal, met weinig licht en frisse lucht, probeer je wanhopig je aandacht bij het verhaal te houden.

Zitten, luisteren, het is voor mij altijd weer een uitdaging. Ik heb in de regel helaas een concentratietijd van maximaal 15 minuten. Event-organisatoren willen iedere spreker lang aan het woord laten. En sprekers nemen zelf ook vaak de tijd. Natuurlijk: als je een interessante sprekers of een belangrijke persoon op het podium hebt, wil je die persoon ook de tijd geven voor het verhaal. Maar op die traditionele evenementen moet ik altijd alle zeilen bij zetten om mijn iPhone niet interessanter te vinden. Hoe boeiend de spreker ook is.

Sinds kort heb ik daar een oplossing voor gevonden. Ik maak een visuele mindmap van het verhaal. Dit heeft een aantal grote voordelen.

Je:

  1. …activeert een groter deel van je hersenen, door niet alleen te luisteren maar ook iets te doen.
  2. … let nog beter op de essentie van het verhaal, want het moet op een A4 passen.
  3. … maakt zo een verslag, waaraan je in een blik kan zien waar het over ging die dag. Daardoor ben je beter in staat het verhaal te herinneren.
  4. … kunt sneller aan anderen uitleggen wat je heb gehoord, aan de hand van de tekening.

Afgelopen dinsdag was ik bij Big Improvement Day, daar was het heel donker. Gelukkig zat ik de eerste helft van de dag vooraan, vlak bij het podium, zo had ik net genoeg licht voor een aantal visuele verslagen. Zoals deze van het interessante verhaal van Delta Commissaris Wim Kuijken. Veel leuker toch, dan een verzameling onleesbare aantekeningen?Verslag Wim Kuijken op Big Improvement Day 2013

Wil je ook effectiever werken met tekeningen? Waarschijnlijk is onze workshop dan interessant voor jou! 

Twitter @ilonkaac