(Wat) Bas kan Betekenen.

Begin oktober ging ik desksurfen in De Gangmakerij met Bas Bakker. De Gangmakerij zit in Leiden in het gebouw 'De Framboos' in een mooie ruimte met glazen deuren en stoelen in de kleuren van Google. Bas zwaait uitbundig als ik langs loop. Ik ken Bas al sinds de eerste Open Coffee in Leiden in 2009, die hij toen samen met saxefonist Tom Beek organiseerde. Bas is sinds kort De Betekenaar. Ooit was hij interaction designer en wat hij sindsdien allemaal gedaan heeft is te veel om hier op te noemen. Een ondernemer dus….

De Gangmakerij is een initiatief van de Stiching Werk & Ondernemen (SWO). Gangmakers gaan werken in een kantoor dat leegstaat in Leiden, zodat er toch een aanloop is en het komt de sfeer in het gebouw ten goede.

Betekenaar zijn is alles wat je er bij voorstelt. Bas maakt tekeningen die de neerslag zijn van ideeën, op een manier die vastlegt, de dialoog ten goede komt en tot de verbeelding spreekt. Dat wil ik ook wel kunnen. Volgens Bas kan iedereen het.

We concluderen dat mensen te veel streven naar perfectie in tekeningen en ze daardoor niet maken. Hierdoor gaan ze voorbij aan de functie die een tekening kan hebben. Je stopt toch ook niet met praten omdat je niet elke keer een perfect gedicht kan declameren? Een tekening als communicatiemiddel hoeft geen kunst te zijn, als het de boodschap maar overbrengt.

En zo komen we op het idee dat Bas een workshop zou kunnen geven aan communicatieprofessionals, managers en projectleiders die door tekenen het communicatieproces willen ondersteunen. Het concept: Effectief Communiceren met Tekeningen is twee weken later uitgewerkt. En nog een week later hebben we 16 aanmeldingen voor de eerste twee sessies. Het worden super leuke en leerzame workshop!

Heb je interesse? Meld je aan voor de volgende workshop. Aanmelden kan ook via info@blueenergycompany.nl

Twitter @ilonkaac