Effectief Communiceren met Tekeningen

Wil je ideeën zichtbaar maken, zodat mensen elkaar beter begrijpen? Of je omgeving helpen ideeën duidelijker over te brengen, om hiermee de dialoog op gang te brengen? Dat kan met visueel communiceren, het helpt te verbeelden en om sneller te denken. Daarnaast activeert en betrekt het iedereen die bij een bijeenkomst aanwezig is.

Wat leer je? 
- Tekenen en visueel communiceren.
- Sneller denken door visueel denken. 
- Begrijpbaar en beter communiceren met je omgeving. 
- Wat kan en weet je aan het eind van de workshop?
- De kracht van visueel communiceren.
- Hoe je visuele middelen effectief in zet in je communicatieproces.Tekenen is het middel om visueel te communiceren en iedereen kan het, je hoeft echt geen kunstenaar of professioneel tekenaar te zijn. Sterker nog, het is beter om niet perfect te tekenen, omdat daardoor het brein gestimuleerd wordt om de gaten te vullen en verbindingen te maken.

Door nieuwe manieren van werken, op gang gebracht door social media en vaak ondersteund door kennissystemen, worden ontmoetingen tussen mensen tijdens het werk steeds zeldzamer. Tijdens de belangrijke momenten, is een ‘ouderwetse’ vergadering of presentatie vaak ontoereikend. Nieuwe werkvormen zijn noodzakelijk geworden en tekenen kan hierbij een als snelle katalysator werken. In deze workshop ga je ontdekken hoe je tekenen als tool kunt gebruiken om de dialoog te verbeteren. 

Hoe en wanneer?

De workshops vinden plaats in Den Haag in het visual lab van De Betekenaar

Je kunt ook contact opnemen voor informatie over een incompany workshop op maat. 

Door wie?
De workshop wordt verzorgd door De Betekenaar.

Nieuwsgierig naar wat Ilonka Coenraad nog meer heeft gedaan? Haar volledige CV is te bekijken via: curriculum vitae

Wat deelnemers van deze workshop vinden:

“Het heeft me geinspireerd; meer vertrouwen gegeven dat ik door beeld problemen bespreekbaar kan maken.”
Debbie Steenpaal, communicatieadviseur bij Autoriteit Financiële Markten (AFM)

“Met behulp van betekenen heb ik onlangs iemand gecoacht. Ik heb diegene haar verhaal laten vertellen en door wat zaken visueel te maken, kwamen we beter tot de kern van haar vraagstelling. Het gaf mij, en ook haar veel voldoening om het zo aan te pakken”
Astrid de Craen-van der Hulst, zelfstandig ondernemer in communicatie & coaching

“Het heeft me doen inzien dat je met tekenen zoveel meer kunt. De combinatie van informatie en tekenen is erg leuk en maakt bv. een vergadering minder “saai”. Het is erg leuk om met collega’s op een andere manier te communiceren.”
Madeleine van Geuns, Talent recruiter bij Stufee

"Ik vind het heel verhelderend meer te werken met tekeningen. Doe het bijna dagelijks nu! Leuk hè. Mijn cursisten reageerden er positief op!"
Greet Meesters, Trainer bij Pittige Trainingen