ING Retail Innovatie

Tijdens haar laatste baan in vaste dienst bij ING, werkte Ilonka Coenraad als adviseur innovatie aan het project “Our Virtual Holland” was door de afdeling Innovatie van ING Retail gestart om kennis op te doen van gaming, co-creatie, virtuele werelden en communities. Ilonka Coenraad was binnen het project verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van het ING partnerproject en de community op Second Life, het verbeteren van de synergie tussen community, website en partnerplatform. Zij stuurde de communitymanager aan op communicatiegebied, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuwe website en gaf met het bureau Act Virtual vorm aan een starterkit voor bedrijfjes op Second Life, waarbij een webwinkel gecombineerd werd met een virtuele winkel. 

De activiteiten zorgden voor de verhoging traffic met meer dan 100%. Bovendien was het project winnaar van de European Excellence Award: beste blog van 2007, vanwege de integratie van blog, site, en de community op Second Life.

Casesoverzicht

Aanbeveling

Jorrit Hoekstra - adviseur innovatie bij ING
"In de tijd dat ik bij de afdeling Innovatie werkte met Ilonka, gaf zij enorme energie impuls aan ons project en het bleek dat zij een helder inzicht heeft in de specifieke eigenschappen van van social media."
(2008)

Andere cases