Nederland Centrum voor Biodiversiteit

Ilonka Coenraad was vanaf begin september 2009 verantwoordelijk voor de projectcommunicatie over het NCB i.o. en projectleider voor de lancering van het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis én het Jaar van de Biodiversiteit. De projectcommunicatie bestond uit:

  • het maken en uitvoeren van een intern communicatieplan
  • het maken van een PR plan en het aansturen van de perscontacten.
  • de communicatie over het ruimtelijk model voor de nieuwbouw van het NCB in samenwerking met de Rijksgebouwendienst. De gemeente Leiden en de omwonenden van Naturalis waren hierbij belangrijke gesprekspartners.

Op 28 januari 2010 werd het startschot voor het NCB en het Jaar van de Biodiversiteit gegeven; meer dan 600 bezoekers waren getuige van speeches van Minister Plasterk, Minister Verburg en Onno Hoes (toen nog gedeputeerde van Brabant en voorzitter van de coalitie), video boodschappen van Ministers Cramer en Koenders en een korte 3D multimedia film over biodiversiteit. Alle leden van de Coalitie Biodiversiteit 2010 waren aanwezig, ook waren er medewerkers en genodigden van NCB Naturalis.

Casesoverzicht

Testimonial

Emmy Meijers - voormalig projectleider NCB in oprichting
"Ilonka? Dat is nu echt iemand die je om een boodschap kan sturen! Zij werkt heel zelfstandig en is zeer enthousiasmerend voor haar collega’s. Ze denkt over de positionering van een organisatie op een strategisch niveau, maar is ook in staat dit in acties om te zetten. De manier waarop ze haar uitgebreide kennis van nieuwe media betrekt bij deze positionering, strategie en de plannen voor een organisatie is uniek; ik ben dit tot nu toe nog niet tegengekomen bij communicatie en marketing professionals binnen de andere organisaties waar ik voor gewerkt heb."

Andere cases